Карта Банско - местоположение

Местоположение

Информация за дестинацията

Банско е разположен в североизточното подножие на Пирин планина под най-високите и най-красиви карстови части на планината. Банско е един от най-големите зимни курорти в страната. Ако добавите към това архитектурната и историческа стойност на града, Банско се превръща в перлата в българската огърлица.

Легендарната Пирин планина е най-впечатляваща от околностите на Банско. На юг от Банско е Националният Парк Пирин. Планината и парка са от алпийски тип с множество ледникови форми. Най-вискоият връх е Вихрен – 2915 м. В подножието на върховете в парка има повече от 180 циркусови езера. Най-големите групи езера са Бъндеришки, Василашки, Стражишки, Тодорини, Валевишки, Попови, Кременски, Превалски, Поленски и Влахини.

Ски условия

65 км заснежени писти Ви очакват през ски сезона от декември до април всяка година, стартирайки от най- високата точка на ски зона Банско - връх Тодорка (2600 м.) надолу чак до базовата станция на лифта в полите на планината. Последните 7 километра от ски пътя са осветени, съоръженията за искуствен сняг ще ви осигурят чудесно ски спускане и при топли условия.

Време

Климатът в Банско е централно европейски (планински).

Местоположение

Градът Банско се намира на 150 км в южна посока от Международно летище София и на 250 км и в северозападна посока от Международното летище "Македония" в Солун, Гърция.

Авиокомпании

Всички основни авиокомпании имат редовни или чартърни полети до международното летище в София и до летище Солун.

Пътуване с автобус

Гостите на хотел "Адеона Ски & Спа" Банско, биха могли да се придвижат до град Банско с автобус като начална точка е Централна Автогара София или Автогара "Овча Купел". Пътуването има продължителност 3 часа и цената варира от 10 до 20 лева.

Пътуване с кола

Ако сте решили да посетите Банско с кола пътуването има продължителност около 2 ½ часа, като главно се следва път E-79.